Quin paper té la intel·ligència artificial a Catalunya?

L’avanç disruptiu de la intel·ligència artificial (IA) ha arribat per a convertir-se en les properes dècades en un motor econòmic imprescindible en múltiples sectors. Països com Canadà o França ja estan definint el futur de la seva indústria en base a la IA. Per una banda, estan apostant per la inversió governamental en la transferència del coneixement en aquest àmbit a tot el seu teixit industrial. Per l’altra, estan fent una gran inversió en captació de talent convertint els experts en IA en el segon perfil més ben valorat per les empreses.

L’ ecosistema català també s’està posicionant entorn a la IA i, avui dia, ja aglutina un centenar d’empreses, amb un total d’ingressos de 100 M€ i més de 700 professionals.

El Programa AI4ALL

En aquest context, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador, l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC hem posat en marxa el curs “Intel·ligència artificial aplicada a la indústria”, dirigit a alumnat, personal investigador i doctorand que vulgui emprendre en aquest sector. 

El curs donarà a conèixer quines són les tecnologies que poden donar resposta a reptes plantejats per empreses, explicarà com aquestes solucions impacten en l’entorn, mostrarà la factibilitat de l’aplicació d’aquestes tecnologies des del punt de vista de maduresa tecnològica i plantejarà possibles models de negoci per a l’explotació de les tecnologies. 

Els participants treballaran en equips multidisciplinaris per proposar solucions als reptes plantejats. Al final del Programa presentaran els seus projectes en un Demoday davant d’entitats i empreses rellevants.