Què és l’AI4ALL?

El programa Intel·ligència artificial aplicada a la indústria (AI4ALL) és una formació especialitzada que pretén impulsar la generació de tecnologia i projectes emprenedors en Intel·ligència Artificial.

L’AI4ALL dona a conèixer quines són les tecnologies en intel·ligència artificial que poden donar resposta a reptes plantejats per la societat, explica com aquestes solucions impacten en l’entorn, mostra la factibilitat de l’aplicació d’aquestes tecnologies des del punt de vista de maduresa tecnològica i planteja possibles models de negoci per a l’explotació de les mateixes. 

Aquesta iniciativa està impulsada pel Parc de Recerca UAB, l’Escola d’Enginyeria de la UAB, el Centre de Visió per Computador i l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC, i està subvencionada pel Departament d’Empresa i Treball i amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

Dirigit a: 

Persones
emprenedores

Personal investigador i doctorand

Alumnat de segon
cicle d’Enginyeria

Els participants treballen en equips multidisciplinaris per proposar solucions als reptes plantejats. Al final del Programa presenten els seus projectes en un Demoday davant d’entitats i empreses rellevants.

Quin paper té la intel·ligència artificial a Catalunya?

L’avanç disruptiu de la intel·ligència artificial (IA) ha arribat per a convertir-se en les properes dècades en un motor econòmic imprescindible en múltiples sectors. L’impacte econòmic d’aquestes tecnologies vindrà sobretot per l’augment de la productivitat gràcies a l’automatització de processos, l’increment de la força de treball de les empreses gràcies a la IA assistida i augmentada, l’estalvi de temps i dels costos de producció i l’increment de la demanda degut a la personalització.

Catalunya és un gran generador de coneixement en aquest àmbit, amb més de 60 doctors l’any i amb més de 180 empreses, que generen un total d’ingressos de 1.358 M€. Això ha provocat que grans referents tecnològics com Amazon o Microsoft escullin Barcelona per a ubicar els seus centres de recerca en IA.