Quin paper tindrà la intel·ligència artificial?

L’avanç disruptiu de la intel·ligència artificial (IA) ha arribat per a convertir-se, en les properes dècades, en un motor econòmic imprescindible en múltiples sectors.

A nivell territorial, Catalunya s’està posicionant com el nou Silicon Valley d’Europa. L’ ecosistema català entorn a la IA avui dia ja aglutina un centenar d’empreses i compta amb més de 700 professionals. Aquestes fortaleses s’han convertit en oportunitats per a empreses com Amazon, Facebook, Moodle, Microsoft o Mitek, que en pocs mesos han establert les seves seus intensives en IA a Barcelona.

La UAB és un dels grans generadors de tot aquest talent amb contractes de recerca amb empreses com Audi, Intel, Toyota o Ficosa. A més a més, del campus han sorgit diverses empreses basades en IA com ICAR Vision, Care Respite o VisualTagging.

 

 

El programa: “intel·ligència artificial aplicada a la indústria”

Davant de tot això, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i la Universitat Autònoma de Barcelona hem posat en marxa el curs “Intel·ligència artificial aplicada a la Indústria”, dirigit a alumnat, personal investigador i doctorand que vulgui emprendre en aquest sector. L’objectiu és apropar les tecnologies d’IA, generar noves idees de mercat i ajudar a impulsar la competitivitat del país en aquest àmbit.

El programa combina formació tècnica i d’estratègia per tal que els participants adquireixin les habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa iniciatives empresarials. Els projectes desenvolupats durant el curs es presentaran en un Demoday davant d’entitats i empreses rellevants.

 

 

Un programa de:

Amb el suport de:

 

 

Catalan
English Catalan