L’avanç disruptiu de la intel·ligència artificial (IA) ha arribat per a convertir-se, en les properes dècades, en un motor econòmic imprescindible en múltiples sectors. D’aquí al 2025 s’espera que els ingressos derivats d’aquesta activitat arribin fins els 36.820M$.

Quin paper tindrà la IA en les nostres vides?

Quan parlem d’intel·ligència artificial ja podem fer-ho en present amb referents com Alexa (el nou assistent virtual d’Amazon), Siri d’Apple o Google Home. Tots, nous productes intel·ligents capaços de controlar electrodomèstics i respondre a ordres concretes. A més a més, la indústria automobilística cada dia camina més ràpid per fer realitat el vehicle autònom, amb l’empresa Tesla com a capdavantera.

A nivell territorial, Catalunya s’està posicionant com el nou Silicon Valley d’Europa. L’ ecosistema català entorn a la IA aglutina un centenar d’empreses, amb un total d’ingressos de 100 M€ i més de 700 professionals. Totes aquestes fortaleses s’han convertit en oportunitats per a empreses com Amazon, Facebook, Moodle, Microsoft o Mitek, que en pocs mesos, han establert les seves seus intensives en IA a Barcelona.

La UAB és un dels grans generadors de tot aquest talent amb contractes de recerca amb empreses com Audi, Intel, Toyota o Ficosa. A més a més, del campus han sorgit diverses empreses basades en I.A. com ICAR Vision, Care Respite o VisualTagging.

 

 

Intel·ligència Artificial Aplicada a la Indústria

Davant de tot això, el Parc de Recerca UAB, el Centre de Visió per Computador i la Universitat Autònoma de Barcelona hem posat en marxa el curs “Intel·ligència Artificial aplicada a la Indústria” per a estudiants, investigadors i doctorands que vulguin emprendre en aquest sector. L’objectiu és apropar les tecnologies d’IA per a generar noves idees de mercat i ajudar, així, a impulsar la competitivitat del país per tal que entri en el mapa d’aquesta nova revolució digital.

El programa combina formació tècnica i sessions d’estratègia empresarial  i mentoratge per tal que els participants adquireixin les habilitats i coneixements necessaris per posar en marxa iniciatives empresarials. Els projectes desenvolupats durant el curs es presentaran en un Demoday amb la presència d’entitats rellevants, que ajudaran a impulsar la continuïtat dels guanyadors.

 

 

Un programa de:

Amb el suport de:

 

 

Catalan
English Catalan